Torty z dużą ilością czekolady.

Torty z dużą ilością czekolady są deserami niebotycznie kalorycznymi. Już po skosztowaniu jednego kawałka niejedna zwolenniczka zdrowych diet zastanawia się, ile przebieżek będzie musiała zrobić, by zgubić przyswojone kalorie.

Czekoladzie w jakiejkolwiek formie trudno się oprzeć. Czekoladowe torty w większości przypadków składają się z ciemnych ciast typu „murzynek”. Placki tortowe przełożone być mogą różnego typu kremami. Tutaj mamy bardzo szerokie pole do popisu. Przekładanie czekoladowego ciasta kremem czekoladowym wydaje się przesytem i bombą cukrową, prostą drogą do miażdżycy, dlatego czasem warto pomyśleć o tym, by krem nabrał zupełnie innego wyrazu, smaku oraz lekkości.

Jeśli jesteśmy w samym środku sezonu, dlaczego nie stworzyć kremu tortowego na bazie śmietany kremówki z truskawkami? Te owoce świetnie pasują i łączą się z goryczą czekolady. Taki tort, naprzemiennie przełożony masą truskawkową i konfiturą z truskawek z pewnością zrobi furorę na niedzielnym stole.

Jeśli ktoś z kolei lubi połączenie słodyczy czekoladowej z goryczą, może przygotować krem kawowy, na bazie zimnego cappuccino z dodatkiem żelatyny oraz także śmietanki kremowej.

yellowdream

Cześć, jestem Adrian. Pasjonuje się sportem, muzyką i podróżami. Na moim blogu będę poruszał ciekawe tematy z różnych dziedzin życia. Mam nadzieję, że i Ty znajdziesz coś dla siebie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *